Schoenenproject van twee vrienden uit New York en Italië

Common Projects is een merk dat opereert vanuit New York en moderne schoencollecties biedt voor dames en heren. De inspiratiebron voor de schoenen en accessoires is de vormgeving van dagelijkse voorwerpen om ons heen. Ruim tien jaar na de start van het label hebben vooral de sneakers een ware cultstatus gekregen.

Het beste van twee werelden

Het idee voor de schoenen is van twee vrienden, de Amerikaan Prathan Poopat uit New York en de Italiaan Flavio Girolami. In 2004 steken zij de koppen bij elkaar om de ideale sneakers te ontwerpen. ‘Less is more’ is hierbij hun uitgangspunt. Het resultaat zijn gestroomlijnde, minimalistische ontwerpen van soepel leer, die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die in Italië gelden.

Pauw.com heeft diverse leren sneakers van Common Projects in de collectie, maar ook andere modellen, zoals Chelsea boots, loafers, espadrilles en leren sandalen. De schoenen worden met groot vakmanschap in Italië in elkaar gezet en met de hand gestikt. Ze zijn gemaakt van zacht leer, canvas of suède en zitten als gegoten. Slijtvaste zolen maken de modellen helemaal af.

Footwear die elk seizoen goed te combineren is
Het handelsmerk van Common Projects is de frisse, strakke uitstraling, met als enige detail een goudkleurig stempeltje op de hiel van de schoenen. Dit stempel geeft de stijl, de maat en de kleur van de schoen aan. De modellen zijn tijdloos en bovendien vaak ‘seizoenloos’. Hierdoor zijn ze met allerlei outfits te combineren. Voor wie een groot fan is van de shoewear kan inmiddels ook voor portemonnees en tassen bij Common Projects terecht.