Schoenen van Bontoni: simpel en sophisticated

Deze schoenen zijn met vakmanschap maar ook met gevoel voor kunst en design gemaakt: het Italiaanse merk Bontoni beheerst het schoenmakersvak namelijk tot in de perfectie. De meesterschoenmaker gebruikt voor zijn herenschoenen uitsluitend eersteklas leersoorten van de beste leerlooiers. Het soepele en sterke leer wordt vervolgens verwerkt in unieke schoenparen met een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Kleine oplage

De schoenen van Bontoni worden in de regio Marche vanuit een klein atelier in een beperkte oplage gemaakt. De makers zijn toegewijde ambachtslieden, die al drie generaties lang hun ervaring doorgeven. Elke schoen wordt volgens een intensief proces in zo’n 300 stappen vervaardigd. Hiervoor neemt men de tijd, want als de bovenkant van de schoen wordt aangebracht op de leest, moet deze bijna een maand rusten voordat men verder kan gaan met het stikwerk.

Het resultaat van dit ambachtelijke precisiewerk zijn schoenen die gemaakt zijn volgens oude Italiaanse tradities en die tegelijkertijd geïnspireerd zijn op de stijlen van nu. De herenschoenen vallen op vanwege de hoge kwaliteit van het leer, dat door een expert na een nauwgezet onderzoek wordt uitgekozen. Het leer kan in klassieke kleuren maar ook in elke gewenste trendkleur worden geverfd.

Goed te combineren met moderne outfits

Pauw.com heeft een ruime keuze in loafers, gespschoenen, veterschoenen en boots van Bontoni. De met de hand geverfde en gestikte schoenen zijn zowel in een formele als casual look uitstekend te dragen. Dit Italiaanse merk is een must voor wie een duurzame, comfortabele schoen kan waarderen, gemaakt in een van de laatste traditionele schoenmakerateliers.